HASNYÁLMIRIGY MŰKÖDÉSI RENDELLENESSÉGE
Észrevehetjük, ha hajnalban felső testünk rendszeresen a mellkasi oldalon beizzad, ha rosszullétes tudatzavarunk, összerendezetlen gondolkodásunkat érzékeljük. Hideglelés, reszketés szintén utal rá (de lehet megfázás is), folyamatos izom elgyengülés, étkezés utáni lefekvési kényszer, mert az agyból leszáll a vér. Jellemző még a lábödéma bizonyos napszakokban. De szokott még bordaív alatti övszerű fájdalom is jelentkezni. Ezek azok a jelek, amiből bárki rájöhet, hogy hol van a probléma.
Létrejöhet belső gombáktól, mikroparazitáktól és makroparazita fertőzöttség eredményeként. Továbbá, mint bármely más belső szerv meghibásodása, létrejöhet egy gravitron sugárzás által túlterhelt állandó Curry csomóponton való fekvéstől. A vízér is okoz ugyanilyen hatást, csak idő kérdése. Az alkoholos hasnyálmirigy gyulladás is közismert.
Mindenkor a kiváltó okot kell tisztázni és azt megszüntetni! Semmiképpen nem a szikés megoldás a jóra vezető.
A kiváltó ok megszüntetését követően 3 napig fekvés és teljes koplalás, normális mennyiségű szűrt víz fogyasztásával és utána általában 6 hétig olyan diéta javasolt, ami a következő szűk repertoárból áll:
4. naptól lehet fogyasztani burgonyát héjában főzve vagy mikróban sütve fedél alatt, hogy ne legyen száraz és fokhagyma bármilyen mennyiségben. Sót szükség szerint lehet fogyasztani, bármi más fűszer tilos!
A 2. héten már szabad vajat is tenni a burgonyára és fokhagymát! Inni csak szűr vizet.
A 3. héten papírvékony szeletekben nagyon jól füstölt érett szalonna szikkadt kenyérrel ehető és akkor már csalán tea, persze cukor, citrom nélkül. Ez már kondíció javító. Itt is a fokhagyma lényeges. Főtt rizs enyhén megvajazva szintén fogyasztható. Kovászos uborkából keveset.
Tojás sárgáját a 4. héttől lehet társítani szalonnával és szikkadt kenyérrel, a fehérjét mellőzni kell a 9. hétig! Kovászos uborka fogyasztható.
A 6. héttől a fűszerekből petrezselyem-, zellerlevél apróra vágva mehet, a petrezselyem-gyökér, zellergumó főzve ehető.
Semmilyen gyümölcs és semmilyen zöldség nem fogyasztható! Ezeket csak 6 hét után lehet fokozatosan bevezetni és akinek húsra van szüksége, az a 9. héttől fogyaszthat nagyon szolid kezdéssel húst vagy halat.
Vöröshagyma nyersen és főzve is a 8. héttől fogyasztható.
Bort a 9. héttől szabad fogyasztani, sört a 12. héttől. Pálinkát sokáig nem!
Tejet, sajtokat a 9. héttől lehet fogyasztani!
Ha az elején a kiváltó okot megszüntették, ezzel az eljárással biztonsággal visszanyeri az egészségét és erőnlétét a páciens.
Magony Takács Edit dr Sztelek Gábor Pál orvos kutató mérnök
Budapest, 2014.10.09.